top of page

Profiel

MacPeter is in 2011 opgericht door Peter Tollenaar. Peter studeerde af aan het Grafisch Lyceum te Utrecht, waar hij de Esthetisch Technische opleiding volgde. Nog voordat hij de opleiding afgerond had trad hij in dienst van Lukkien te Ede. Na verschillende functies bij reclamebureaus vervolgde hij zijn loopbaan bij een middelgrote drukkerij.

 

Peter beklede functies als DTP-er, grafisch vormgever en IT-manager, maar voerde ook multimediale projecten uit. Door de verscheidenheid aan functies bij verschillende soorten organisaties is hij inmiddels breed inzetbaar in het grafisch gerelateerde vakgebied. Verder volgde Peter aanvullende studies. Van grafisch vormgeven, MultiMedia engineer tot diverse ICT gerelateerde studies.

Eind jaren negentig ontstond Peter’s passie voor technologie en met name Apple (computers). In eerste instantie was dit zuiver beroepsmatig totdat hij inzag dat Apple in 1997 een nieuwe koers insloeg. Innovatie werd de drijfveer en samen met het terug(kopen) van Steve Jobs begon Apple aan de wederopstanding.

 

Peter zag vele Macintoshes voorbijkomen. Van de Apple Plus, waar hij de eerste DTP lessen op kreeg, tot aan de laatste hardware modellen. Zodoende begon ook zijn interesse in systeem 7 en later in macOS en iOS.

 

bottom of page